Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δασαρχείο και εισαγγελέας για το αυθαίρετο νεκροταφείο

Εν αναμονή της παρέμβασης του δασαρχείου και του πορίσματος της εισαγγελικής έρευνας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισης του αυθαίρετου νεκροταφείου στους πρόποδες του Υμηττού. 

Ο δήμος, πάντως, εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει χώρος στο παλαιό νεκροταφείο, αν και τελικά δεν πραγματοποίησε τις δύο προγραμματισμένες για σήμερα Τρίτη ταφές στο αυθαίρετο νεκροταφείο.

Για πράξη αγωνίας και αδιεξόδου έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκορης, υποστηρίζοντας ότι είχαν υπάρξει επανειλημμένες οχλήσεις στους υπευθύνους για χωροθέτηση. «Δεν αντιδικούμε με κανέναν, αλλά όσοι αντιτίθενται, ας μας υποδείξουν το χώρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκορης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη τόνισε ότι «πρόκειται για κραυγαλέα αυθαιρεσία. Έπρεπε να γίνει κουβέντα του δημάρχου επίσημα με το ΥΠΕΚΑ και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας για τη χωροθέτηση νεκροταφείου».

Σύμφωνα με την κα. Καραβασίλη, ο δήμαρχος της Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης θα μπορούσε να συζητήσει για άλλες εκτάσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου. «Υπάρχει εξέλιξη συζήτηση για άλλα νεκροταφεία που θα εξυπηρετούν ομάδες δήμων.

Η κα. Καραβασίλη δήλωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν θα επιτρέψει επ’ ουδενί παρόμοιες αυθαιρεσίες και πρακτικές.

«Στην περιοχή δημιουργείται τετελεσμένο» Ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε από την πλευρά του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ΟΝline ότι στην περιοχή πάει να δημιουργηθεί τετελεσμένο.

Τόνισε ότι στην περιοχή γύρω από το νεκροταφείο θα ανοίξουν μία σειρά από επιχειρήσεις.

«Η ‘καουμποιστική’ πρακτική του Δήμου Γλυφάδας δεν του δίνει πλέον το ηθικό δικαίωμα να γκρεμίσει τα αυθαίρετα στον Υμηττό» πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο επίσης για διαχρονική αδικία της Πολιτείας εις βάρος της Γλυφάδας, καθώς η πόλη έχει στερήσει ένα αξιοπρεπές νεκροταφείο.

«Μας έχει παραχωρηθεί από την Πολεμική χώρος στον Υμηττό χώρος για νεκροταφείο, και το ΥΠΕΚΑ και το δασαρχείο αρνήθηκαν» δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην δήμαρχος Γλυφάδας Γιάννης Θεοδωρόπουλος δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ότι η Γλυφάδα έχει τεράστιο πρόβλημα με την ταφή των νεκρών.

Σημείωσε ότι μετά την κίνηση του κ. Κόκκορη έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα, ενώ ως λύση προέκρινε την ευαισθητοποίηση της πολιτείας που θα πρέπει να παραχωρήσει έναν χώρο εκτός της Α’ Ζώνης Προστασίας ώστε να γίνει το κοιμητήριο.

ΠΗΓΗ : SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου