Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΥΠΕΚΑ: Παραδειγματική η εφαρμογή του νόμου για το αυθαίρετο κοιμητήριο στη Γλυφάδα

 Ο Δήμος Γλυφάδας έκανε αίτηση για κοιμητήριο μία ημέρα πριν επιχειρήσει να δημιουργήσει τετελεσμένο με το αυθαίρετο! 


Για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για την παραδειγματική εφαρμογή του νόμου στην απόδοση ευθυνών και ποινών διαβεβαιώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος με αφορμή το νεκροταφείο που «ξεφύτρωσε» την Παρασκευή στη Γλυφάδα σε αναδασωτέα δασική έκταση στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού. 
Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα υπό την εποπτεία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου. 

Εξάλλου, ο δήμαρχος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κόκκορης που συνελήφθη το Σάββατο με τη διαδικασία του αυτοφώρου και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκορης, εγκατέστησε την Παρασκευή νεκροταφείο, σε αναδασωτέα δασική έκταση, που βρίσκεται στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, ενώ ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος, μετέφερε στο σημείο προκατασκευασμένη εκκλησία. 

Μετά από παραγγελιά του εισαγγελέα, το Σάββατο κινητοποιήθηκε η αστυνομία και κλήθηκαν να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι. 

Η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι είναι θλιβερό το γεγονός οι επικεφαλής της αυτοδιοίκησης να δίνουν παράδειγμα αυθαιρεσίας στους πολίτες. Πρόσθεσε ότι συνεταιρισμοί θέλουν να βάλουν πόδι -όπως είπε- στη Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, και η πραξικοπηματική αυτή κίνηση αποτελεί το πρώτο βήμα. 

Η κα. Καραβασίλη μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για προσπάθεια να δημιουργηθεί τετελεσμένο και υπογράμμισε ότι η Α’ Ζώνη προστασίας του Υμηττού είναι ζώνη απολύτου προστασίας, στην οποία απαγορεύεται το οτιδήποτε και σημείωσε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από πλευράς Δήμου για την κίνηση αυτή. 

Χαρακτηριστικά είπε ότι τόσο το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, όσο και ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενημερώθηκαν για το θέμα από τον ΣΚΑΪ. 

Το ΥΠΕΚΑ αναγνωρίζει μεν ότι υπάρχει έλλειψη νεκροταφείων στην Αθήνα, αλλά σημειώνει ότι για τέτοια ζητήματα -που έχουν σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις- πρέπει να τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Παράλληλα, προαναγγέλλει χωροθέτηση νέων περιοχών από τον Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας οι οποίες θα εξυπηρετούν ομάδες Δήμων του Μητροπολιτικού συγκροτήματος της Αθήνας με παρόμοιο έλλειμμα. 
  SKAI.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου