Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αυτά που δεν είπαν ποτέ οι πολιτικοί…


γράφει η Χριστίνα Σιδέρη
Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μάθαμε ποτέ, κατ΄ εκτίμηση μου γιατί όλοι πίστεψαν ότι δε θα μπορούσαμε να τα κατανοήσουμε. Δε θέλω να φανταστώ ότι έγινε από έπαρση του τύπου δε χρειάζεται να δώσουμε λόγο, εμείς αποφασίζουμε, αρκεί που τα ξέρουμε εμείς. Παρόλα αυτά ο κόσμος έμεινε έκθετος από πολιτικούς που επιχείρησαν άτολμες πολιτικές. Φυσικά μιλάω για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Ένα θέμα που ταλανίζει όλη τη χώρα, μόνο που κάποιοι το αντιλαμβάνονται αυτή τη χρονική στιγμή που τα πράγματα έχουν φτάσει στην καταστολή και έχουν ξεπεράσει προ πολλού την πρόληψη.
Κανείς ποτέ δεν μας είπε, ότι συμφέρει την Τουρκία να μας στέλνει λαθρομετανάστες. Πολύ απλά, έτσι μπορεί να εδραιώσει τη θέση της για εισδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστώντας αναξιόπιστη την Ελλάδα με τη φύλαξη των συνόρων και ως εκ τούτου αξιόπιστη την ίδια. Φυσικά και θα μπορούσε εκείνη να διαφυλάξει καλύτερα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν ταυτιζόντουσαν με τα δικά της. Φυσικά και θα χρησιμοποιούσε τρόπους που στην Ελλάδα ούτε και να τους φανταστούμε δεν θα μπορούσαμε, πόσο μάλλον να τους χρησιμοποιήσουμε. Είναι άλλωστε ευρέως γνωστά τα «ανθρωπιστικά τους αισθήματα» και «ο σεβασμός τους στα ανθρώπινα δικαιώματα». Μάθαμε όμως για διμερής συμφωνίες επανεισδοχής λαθρομεταναστών που δεν κρατήθηκαν ποτέ. Είναι ηλίου φαεινότερο το γιατί. Πώς να κρατηθεί μία συμφωνία όταν δε συμφέρει την Τουρκία που την υπογράφει;
Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι η κυριότερη χώρα διέλευσης μεταναστών που παράνομα εισέρχονται στην ΕΕ, παρά το ότι οι τουρκικές αρχές δεν καταφέρνουν να περιορίσουν το κύκλωμα των δουλεμπόρων που δραστηριοποιείται στην χώρα και παρόλο που λαμβάνει αφειδώς ευρωπαϊκούς πόρους για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης (105 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της, 17 εκατ. ευρώ για την κατασκευή δύο κέντρων απομάκρυνσης λαθρομεταναστών, 56 εκατ. ευρώ για 6 κέντρα υποδοχής για αιτούντες άσυλο, ενώ έχουν επίσης χορηγηθεί κεφάλαια ύψους 32 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της ικανότητας διαχείρισης των συνόρων τους), απλά δεν συνεργάζονται. Εξακολουθεί να μην αποδέχεται τις συμφωνίες επανεισδοχής και αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητά της ως υποψήφιο μέλος για προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα αυτά είναι εκείνα που θα έπρεπε να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τόσο η Επιτροπή όσο και τα κράτη μέλη, που τους στηρίζουν στην ενταξιακή τους πορεία . Αντί αυτού εμείς βομβαρδιζόμαστε με τις «ειλικρινείς διαθέσεις» και «προθέσεις» για την περιβόητη Ελληνοτουρκική φιλία....
Στις περιπτώσεις παραβίασης των υδάτινων συνόρων ο κόσμος, φωνάζει αγανακτισμένος, να τους αφήσουν να πνιγούν μέσα στα καράβια που τους φέρνουν.... και οι αριστεροί δημαγωγοί μιλάνε για απάνθρωπους, για ακραίους, για φασίστες, για ρατσιστές..... Η πικρή αλήθεια είναι ότι δε μας συμφέρει να πνιγούν γιατί το θέμα είναι άλλο..... Υπάρχουν τα χωρικά μας ύδατα, υπάρχουν τα διεθνή ύδατα και υπάρχει και η Τουρκία.... που καιροφυλακτεί. Πως; Με τον ακόλουθο πολύ απλό τρόπο. Οι δουλέμποροι βυθίζουν τα καράβια μέσα στα διεθνή ύδατα και με την ταχύτητα που αυτά κινούνται βουλιάζουν ουσιαστικά μπαίνοντας στα εθνικά μας ύδατα. Εκεί υπάρχει η εξής μία επιλογή, να τους σώσουμε γιατί αν δεν το κάνουν σύμφωνα με το ναυτικό δίκαιο έχει δικαίωμα να το κάνει το τουρκικό λιμενικό που περιπολεί στην ίδια ακτίνα με εμάς. Αν λοιπόν προβούνε αυτοί σε διάσωση τότε αυτόματα μετά από τρεις παρόμοιες διασώσεις, εγείρουν κυριαρχικά δικαιώματα σε διασώσεις, που σημαίνει ότι θα μπαινοβγαίνουν στα χωρικά μας ύδατα ανενόχλητα και νομότυπα.
Στη περίπτωση των χερσαίων συνόρων αναρωτιόμαστε γιατί ο στρατός δε φυλάει τα σύνορα, γιατί δεν τους σταματάει, γιατί δεν πυροβολεί..... Αυτό που δεν μάθαμε ποτέ είναι, ότι τα σύνορα τα φυλάνε οι συνοριοφύλακες, τους οποίους επιδοτεί η ΕΕ αλλά η Ελληνική κυβέρνηση «κλέβει» τους πόρους τους και αφού αυτοί ανήκουν στην ΕΛΑΣ και όχι στο στρατό, «επενδύει» τα χρήματα που τους αφορούν στην αστυνομία και όχι στον εξοπλισμό που θα έπρεπε να έχουν και πολύ περισσότερο στην αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού. Από την άλλη υπάρχει η FRONTEX, η οποία απλά παρατηρεί τους λαθρομετανάστες και τους καταγράφει όλους δακτυλοσκοπικά και τους κωδικοποιεί για να είναι αναγνωρίσιμοι και να μπορούν άνετα να μας τους επιστρέψουν. Αυτό που δε μάθαμε ποτέ είναι ότι στην προ Frontex εποχή, αν έμπαιναν 100 στέλναμε ατύπως πίσω τους 50, καταγράφαμε τους 20 και αφήναμε τους άλλους τριάντα να έρθουν στα ενδότερα της χώρας, ώστε και να φύγουν να μην είναι δυνατή η πύλη εισόδου τους.
Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για στέγες πρώτης υποδοχής μεταναστών, ότι όλοι πρέπει να συναινέσουν γιατί έτσι γίνεται και στην Ευρώπη και συγχρόνως ότι αυτοί απλοποιούν το θέμα του ασύλου. Η αλήθεια είναι ότι όσο και να ωραιοποιούν τις λέξεις είναι λαθρομετανάστες και όχι μετανάστες και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν στέγες αλλά στρατόπεδα με φύλαξη για να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες των χωρών. Και είναι χρήσιμα πάρα πολύ και με αυτό τον τρόπο απλουστεύονται οι διαδικασίες του ασύλου από μόνες τους. Μέχρι τώρα το κάθε καρυδιάς καρύδι ζητούσε άσυλο γιατί ήξεραν ότι θα πάρουν ένα χαρτί που θα τους νομιμοποιούσε για τρία χρόνια και μετά ούτε που θα τους ενοχλούσε κανείς, ενώ αν ήταν περιορισμένοι αυτοί που δεν το δικαιούνταν δε θα το ζητούσαν και δεν θα έρχονταν στην Ελλάδα.
Φυσικά θα μπορούσε και να αναπνεύσει και το κέντρο της Αθήνας αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα επιτέλους. Αυτό που ξέχασαν να μας πουν είναι ότι πουθενά στην Ευρώπη οι «στέγες» δεν είναι μέσα στον οικιστικό ιστό και ότι είναι προετοιμασμένοι να τους έχουν ελεύθερους να τριγυρνάνε μέσα στις πόλεις με την συνδρομή των ΜΚΟ και χωρίς κανένα έλεγχο. Αυτό δηλαδή που κάνουν είναι να δημιουργήσουν φυλετικά και θρησκευτικά γκέτο σε όλο το λεκανοπέδιο και να αλώσουν όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν μας είπε ότι χώρες όπως το Πακιστάν καθυστερούν αδικαιολόγητα γιατί δεν θέλουν τους ίδιους τους, τους υπηκόους πίσω. Ξέχασαν να μας πουν ότι θα δώσουν σύνολο 1.5 εκατομμύριο ευρώ για εύρεση 30 θέσεων εργασίας σε μετανάστες. Δεν μας είπαν ποτέ ότι σε όλη αυτή την ιστορία εμπλέκονται διάφορες ΜΚΟ. Οι οποίες αδιαφορούν για τον Έλληνα, αλλά χρηματοδοτούνται για να "βολέψουν" τους αλλοδαπούς.
Είναι κουραστικό να μην έχεις εμπιστοσύνη σε αυτούς που πληρώνεις για να εκπροσωπούν τα συμφέροντα σου. Μία συμβουλή προς του πολιτικούς, κόψτε την κακιά συνήθεια να απολογείστε κάθε φορά που μιλάτε για λαθρομετανάστες. Μπορεί να μην είναι όλοι εγκληματίες είναι όμως σίγουρα όλοι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Όπως δεν θα πεις κακόμοιρο τον κλέφτη που παρανομεί έτσι δε θα πεις και τον εισβολέα ή τον έποικο. Στην τελική αν δεν έχετε περισσότερο μυαλό κάντε το για λόγους επικοινωνιακούς. Οι Έλληνες σας ψηφίζουν και όχι οι λαθρομετανάστες και οι Έλληνες δεν θέλουν να ακούνε ότι οι λαθρομετανάστες είναι κακόμοιροι όταν υποφέρουν τα πάνδεινα εξαιτίας τους. Σταματήστε να κατέχεστε από τα σύνδρομα της αριστεράς και να ζητάτε την επιβεβαίωση τους. Το ρατσιστής και το φασίστας είναι για ευρεία κατανάλωση αδαών. Υιοθετήστε άλλο λεξικό..... μπορείτε να τους πείτε και εσείς Νεοταξίτες, ανεθνιστές, προδότες, μαρξιστικά κατάλοιπα και σταλινικά καθάρματα. Υπάρχουν επιλογές...

1 σχόλιο: