Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Πως να τη βγάλεις τσάμπα στην εποχή του ΔΝΤ



Στην εποχή του ΔΝΤ το γνωστό εμπορικό σλόγκαν «Η τσιγκουνιά είναι μαγκιά» έχει γίνει συνόνιμο του lifestyle που βιώνει καθημερινά ο Έλληνας. Από εκεί που είχαμε μάθει να ζούμε μέσα στη χλιδή, με τις τεράστιες τζιπάρες, τα πρώτα τραπέζια πίστα στα μπουζούκια και τα γεύματα στα πιο luxurious sushi bars πλέον έχουμε αρχίσει και μπαίνουμε σε ένα όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα mode με αποτέλεσμα να μας ενθουσιάσουν ξανά τα απλά πράγματα της ζωής.
Κι αν όμως θες να ζεις το lifestyle αλλά χωρίς να σπαταλάς τα κερατιάτικα; To Celebritiez.gr έχει τη λύση δημιουργώντας τον απόλυτο οδηγό με τους καλύτερους τρόπους για να τη βγάλεις τσάμπα στην εποχή του ΔΝΤ.
Ο καφές
Στην Ελλάδα ο καφές έχει πέραση όχι μόνο ως αφέψημα αλλά και ως κίνημα. Το Café society έχει κυριαρχήσει στη χώρα μας πολύ πιο νωρίς από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εσύ λοιπόν, θες να πηγαίνεις για καφέ όχι μόνο για να πιεις φραπέ γλυκό με γάλα αλλά και για να κοζάρεις τον κόσμο, να χαιρετίσεις κανέναν γνωστό και να τσεκάρεις και κανένα γκομενάκι. Πώς να το κάνεις όμως δίχως να σπαταλήσεις δεκάρα; Το κόλπο είναι αντί για καφέ να παραγγέλνεις τσάι, έτσι θα κάνεις καλός εκτός από την τσέπη σου και στην υγεία σου, γλιτώνοντας και τα μισά λεφτά απ όσα θα πλήρωνες για μια φραπεδιά. Άσε που όταν πίνεις τσάι το παίζεις και πιο σοφιστικέ.
Άλλη μια λύση όταν είσαι με μεγάλη παρέα είναι να περιμένεις να παραγγείλεις τελευταίος και όταν ο σερβιτόρος σε ρωτήσει τι θα πάρεις, εσύ να πεις, «ευχαριστώ πολύ, κάνω δίαιτα»
Εάν όμως είσαι λάτρης του καφέ και δε μπορείς να τον κόψεις, τότε η λύση είναι να τον πίνεις αποκλειστικά στο σπίτι σου. Έτσι και το κεφάλι σου ήσυχο θα το έχεις και τις τσέπες σου γεμάτες.
Τα τσιγάρα
Κόφτω καλύτερα το ρημάδι γιατί εκτός του ότι σου τρώει το μισό μηνιάτικο σου καταστρέφει και την υγεία. Εάν πάλι δε μπορείς να το κόψεις τότε η μοναδική σου επιλογή είναι να κάνεις τράκες. Τράκες παντού και σε όλους. Καλύτερα βέβαια να κάνεις πιο πολύ τράκες σε ξένους που δε θα σε ξαναδούν και έτσι να μη σου βγει και το όνομα του τρακατζί. Στα plus το ότι εάν δεν αγοράζεις πακέτο και κάνεις μόνο τράκα κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να το κόψεις.
Το Club
Η είσοδος στα club, αν και το τελευταίο καιρό έχει κατά κάποιο τρόπο απαξιωθεί σαν concept, αποτελεί στην εποχή του ΔΝΤ αδιαμφησβίτητο γεγονός. Φυσικά, εάν είσαι γκλαμουράτος τύπος, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου σε μαγαζιά όπως το Island που ναι μεν δεν έχουν είσοδο αλλά έχουν πολύ σκληρή πόρτα. Φυσικά άπαξ και διαβείς την πόρτα αυτόν των μαγαζιών θα πρέπει να γνωρίζεις πως εάν τελικά αποφασίσεις να πάρεις ποτό θα το πληρώσεις χρυσάφι καθώς η τιμή του δε θα πέφτει κάτω από τα 15 ευρώ. Εάν πάλι είσαι πότης και αλκοολικός τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις κράτηση με μπουκάλι και να πάρεις μαζί σου άτομα που ναι μεν γουστάρουνε να έχουνε τραπέζι αλλά δε πίνουνε γουλιά δε. Έτσι και όλο το μπουκάλι θα έχεις για την πάρτυ σου και τους μέτοχους θα έχεις στο πλευρό σου για να χρηματοδοτήσουν την οινοποσία σου. Εάν δε μπορείς να κάνεις τίποτα απ όλα αυτά, τότε το μόνο που σου μένει είναι να πιάσεις φίλο το πορτιέρη για να σε βάσει τσάμπα και ύστερα το barman για να σε ποτίζει και τσάμπα.
Το Σινεμά
Κάθε Τετάρτη στα Village Cinemas, τα εισιτήρια είναι στα δυο το ένα δώρο και έτσι εσύ που είσαι μάγκας και σωστός το γκομενάκι θα το πας να δει τους Πειρατές της Καραϊβικής μόνο Τετάρτη. Άσε που μετά σου δίνουνε και ειδικό χαρτάκι με έκπτωση στα Friday’s και αν γουστάρεις παίζεις μπάλα και γεύμα. Εάν πάλι είσαι σινεφίλ και θες να πηγαίνεις συνέχεια στον κινηματογράφο τότε μια λύση είναι να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα δίπλα από ένα θερινό σινεμά. Έτσι και όλες τις ταινίες θα τις βλέπεις και αναλογικά θα πληρώνεις λιγότερα. Ειδικά εάν το θερινό είναι σε περιοχή του τύπου Κυψέλη. Τέλος εάν πάλι τίποτα απ αυτά δεν σου φαίνεται εφικτό τότε τα torrents, όσο υπάρχουν, είναι η μοναδική σου λύση. Στα plus του ότι αν φέρεις τη γκόμενα στο σπίτι σου έχει και μπαγλαμούτη.
Το Δείπνο
Εάν είσαι γυναίκα τότε τα πράγματα είναι απλά. Απλός βρες ένα κοροΐδο που να πληρώνει. Εάν είσαι άντρας και όχι ζιγκολό, τότε τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Παρ όλα αυτά για όλα υπάρχει μια λύση. Το τελευταίο καιρό το Ελληνικό internet έχει κατακλυστεί από web-sites με ειδικές προσφορές του τύπου sushi με 10 ευρώ, φάε όσο αντέχεις με 5 ευρώ και άλλα τέτοια τραγικά. Επωφελήσου λοιπόν εκ των προσφορών και πήγαινε το γκομενάκι για δείπνο στο σουσάδικο. Πρόσεξε μόνο μη πάρει χαμπάρι πόσο φθηνά τη βγάζεις γιατί την έβαψες.
Extra Tip: Μαγείρεψε της, είναι πιο οικονομικό και ρομαντικό, άσε που είναι και μόλις δυο βήματα από τη κρεβατοκάμαρα.
Οι Διακοπές
Εδώ οι επιλογές σου είναι δυο. Μπορείς να κλείσεις έναν χώρο στο camping της Γαύδου ή και της Μυκόνου (Αυτό στο Tropicana, Tropicana) και να το παίξει ρέμπελος σκουπίζοντας τον πισινό σου με πευκοβελόνες ή ακόμα καλύτερα να πάρεις ένα τροχόσπιτο και να κάνεις το γύρο της Ελλάδας σε 30 ημέρες. Χαβαλές. Η δεύτερη επιλογή σου είναι να βρεις τον πλούσιο κολλητό και να του μπαστακωθείς για ένα μήνα στη βίλλα του στις Σπέτσες, με τον φιλλιπινέζο Edgar να πραγματοποιεί τη κάθε σου επιθυμία. Τα εισιτήρια θα τα κλείσεις μέσο της έκπτωσης που θα σου κανονίσει ο φίλος που δουλεύει σε ναυτιλιακή και φυσικά θα κάνεις το κλασικό το κόλπο «πάω Μύκονο, κλείνω για Τήνο». Η Τήνος είναι πιο κοντά και το εισιτήριο είναι πιο φθηνό. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις εάν κάποιος σε πάρει χαμπάρι (που αποκλείεται αλλά λέμε τώρα) είναι να πεις πως σε πήρε ο ύπνος ή πως σε είχε πιάσει κόψιμο και είχες πέσει με τα μούτρα πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας. Όσον αφορά το φαγητό τότε μπορείς απλά να το παίξεις τουρίστας και να δοκιμάσεις όλων των ειδών τα σουβλάκια που προσφέρει το νησί. Το βράδι, εννοείτε δεν τρως. Είπαμε, κάνεις δίαιτα. Εάν φοβάσαι τη γαστρεντερίτιδα, τότε απλά κάντο μόνος σου μαγειρεύοντας πάνω από μια φωτιά στο camping ή στη minimal κουζίνα του πλούσιου κολλητού.
Τέλος, τα ποτά στα club εάν δε τα κερνάει ο πλούσιος φίλος, μη κάνεις το κόπο να τα αγοράσεις από το bar. Απλά πάρε μια μπύρα από το περίπτερο και κυκλοφόρα από club σε club παριστάνοντας πως ήσουν ήδη μέσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου